Home » Recensies

Alvast een terugblik over 2018

Een druk koorjaar in 2018

 

Op 3 januari 2018 stonden de verslagen van de Kerstconcerten van eind december met als thema “Een muzikale kerstreis door Europa “ in de Halderbergse Bode. We waren te gast in de Protestanse Kerk in Oudenbosch en in Zorgcentrum Wiekendael te Roosendaal. Met veel liefde en inzet zijn we muzikaal door Europa getrokken. In Oudenbosch was sopraansoliste Gonnie van Heugten aanwezig die onder begeleiding van pianiste Hetty Sponselee ons vergezelde op onze kersttocht door Europa.

Het werden twee mooie sfeervolle kerstconcerten.

Op 27 april Koningsdag 2018 namen we samen met 4 andere koren deel aan het jaarlijkse Koningsconcert. Een concert dat vooral in het teken staat

onderlinge ontmoeting tussen heel diverse Halderbergse koren.

Altijd een zeer gezellige avond waarbij ook de luisterende koren zaal Fideï overvol maakten.

Op 4 mei 2018 nam het WBGK deel i.v.m. de Dodenherdenking aan de Oecumenische Dienst in de Basiliek. Na de ingetogen plechtigheid in de kerk vertrok de stoet met veteranen en hun familie, de scoutingvereniging , de koren en Oudenbossche Harmonie  richting het Bevrijdingsmonument op het Wilhelminaplein, waar na de Last Post twee minuten stilte werd gehouden. Bij de kranslegging wordt er gezongen en vindt er door de aanwezigen een bloemenhulde plaats. Een traditie die in Oudenbosch in ere gehouden dient te worden.

 

Hoogtepunt dit jaar Middelburg Vólkoren 3 juni 2018

 

“Middelburg Vólkoren”  is het grootste korenfestival van Zuid-West Nederland, dat voor de 20e keer wordt gehouden.Op 20 locaties in het oude Middelburgse Centrum zijn dan in het weekeinde optredens van allerlei koren en ensembles uit Nederland en België te beluisteren. En zelfs een koor uit Duitsland en Spanje. 190 koren gaven in dat weekeinde acte de présence.

Het WBGK was hiervoor uitgenodigd en zong ’s middags in 2 kerken: respectievelijk de Nieuwe Kerk en de Hofpleinkerk.

Om half tien vertrokken we bij de Basiliek vol verwachting naar de Zeeuwse hoofdstad. Bij aankomst viel meteen de gezellige drukte in de zonovergoten stad op.

Ons eerste optreden vond plaats in de Nieuwe Kerk naast een kerktoren, die bekend staat als de “Lange Jan”.

Een grote ruimte, die voor ons koor wat aan de grote kant was.

Onze dirigent/pianist zat ook erg ver van ons vandaan.

We deden ons best om met het Hallelujah van Leonard Cohen de kerkruimte te vullen. Een groot applaus volgde!

Na het eerste optreden konden alle koorleden zich vrij naar allerlei kooroptredens spoeden. Ontmoetingen met ‘onbekende’ koorleden werd als zeer prettig ervaren.

’s Middags volgde ons 2e optreden in de Hofpleinkerk. Een intieme ruimte waarbij koor en dirigent elkaar konden ‘omarmen’.

Ons presentatie hier vormde een waar hoogtepunt waaraan iedereen met veel plezier terugdacht en in 2019 graag weer heen wil gaan.

Op zondagmiddag 30 september namen we deel aan het Amnesty

Benefietconcert dat voor de 29e keer werd georganiseerd.

We zongen het succesvolle programma dat we ook in Middelburg zongen. De collectebus werd in de pauze voor de Amnestywerkgroep weer goed gevuld. Na afloop was het weer een gezellig samenzijn tussen koorleden en koorpubliek in de “Pastorije”

 

Ons koorjaar is nog niet voorbij. De kerstconcerten komen er nog aan op 14 en 22 december.

Overlijden koorlid José Meesters

Onlangs ontvingen we als koor nog een heel droevig bericht.

Onze trouwe (oudste) koorlid en alt José Meesters-Onrust, al sedert 4 sept 1986 aan het WBGK verbonden, is na een ziekteperiode op 85-jarige leeftijd overleden. We werden uitgenodigd om samen met het basiliekkoor enkele uitvaartliederen te zingen. We hebben haar aan het einde van de Dienst uitgeleide gedaan. We zullen José bij de repetities en uitvoeringen echt missen. Dank voor meer dan 30 jaar zangeres bij het WBGK.