Home » Wie zijn wij

Inleiding

Het West-Brabants Gemengd Koor bestaat al sinds 4 september 1986. Onder leiding van Cees Vervaart werd met 80 leden gestart. Vanaf 1995 staat de huidige dirigent Christ Vergouwen aan het roer van het West-Brabants Gemengd Koor. In februari 2020 was onze dirigent 25 jaar met ons koor werkzaam!

Het koor bestaat momenteel uit 46 leden. Het koor zingt vierstemmig. De verhouding tussen de dames (sopranen en alten) en de heren (tenoren en bassen) is 36 om 10. De gemiddelde leeftijd van de koorleden ligt iets boven de AOW leeftijd. De meeste leden zijn al vele jaren aan het koor verbonden hetgeen iets zegt over de samenhang tussen de leden. Omdat het een regionaal koor is komen onze leden uit verschillende plaatsen in de regio.

 

Repertoire

Het repertoire is erg wisselend; van licht klassiek, musicals tot kerkelijk.

 

Repetitie

De repetities op donderdagavond zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur in De Vossenberg aan de Pagnevaartweg 109, 4731 AE Oudenbosch. Na afloop van de repetitie is er gelegenheid onder het genot van een drankje nog wat na te praten.

 

Kom eens een keer luisteren en of meezingen!

U bent van harte welkom om op een donderdagavond vrijblijvend te komen luisteren of mee te zingen en een kop koffie te komen drinken. Graag van tevoren een mailtje sturen naar info@wbgk.nl dan kan iemand u begeleiden.

 

Nadere informatie over het koor

Voor informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van het koor. Hij is te bereiken op telefoonnummer 0165-318841 of via e-mail info@wbgk.nl